friss - hiteles - magyarul izraeli

Izraelinfo

Izraelinfo

15 infó a Wonder Womant alakító izraeli színésznőről

Tudtad, hogy Gal Gadot magyar származású?

2017. június 06. - Izraelinfo

gadot-filmplakt.jpg

 

1 - Keresztneve, Gal héber jelentése hullám, vezetékneve, Gadot pedig folyópartokat jelent héberül.
2 - Ros Haájin városban született Izraelben. Anyai nagyszülei holokauszt túlélők voltak, nagypapája, Abraham Weisz, munkácsi származású.

3 - 18 éves korában megnyerte az izraeli szépségkirálynő választást, majd tovább versenyzett a Miss Universe 2004-en, de ott állítólag annyira nem érdekelte a győzelem, hogy állandóan lekéste a jelenéseket, rossz estélyi ruhákat vett fel és még tetette is magát, hogy nem beszél angolul.
4 - Gadot a két éves kötelező katonai szolgálatot harci kiképzőként végezte az izraeli hadseregben. A katonai háttér és a fegyverek ismerete besegített, hogy megkapja Gisele szerepét a Halálos iram című filmben. A film rendezője, Justin Lin szerint Gadot harcos hajlama annyira szembeötlő volt, hogy emiatt hozzáadott egy Moszad-ügynökös háttértörténetet is a karakteréhez.
5 - A katonai szolgálat befejezése után Gadot jogot és a nemzetközi kapcsolatokat tanult. Amikor behívták meghallgatásra a Quantum csendje című Bond-filmre, nem igazán lelkesedett az ötletért, mert úgy vélte, a filmszínészet nem elég komoly szakma. Ezt a szerepet nem is kapta meg, de ugyanaz a stáb beválogatta a következő filmbe, a Halálos futamba.
6 - Gadot, aki egy fekete 2006 Ducati Monster-S2R motorkerékpárral jár, kaszkadőr nélkül csinálta végig a Halálos iram motoros jeleneteit.
7 - Elmondása szerinte Gadot nem tudta pontosan, melyik szerepre felvételizik a Wonder Woman válogatása idején, az csak két héttel később derült ki számára, amikor tudatták vele, hogy őt választották ki a főszerepre.
8 - A Wonder Woman szereplőválogatására várakozva Beyoncé dalokat hallgatott a lakókocsijában és táncolással próbálta legyőzni a szorongást. „Köszönöm, Beyoncé!” - nyilatkozta Gadot egy interjúban a W Magazinnak.
9 - A Wonder Woman szerepére készülve Gadot felkészítő edzéseken vett részt kardozásban, Kung Fu-ban, kick-boxban, capoeirában és brazil jiu-jitsuban is.


10 - Gadot első szuperhős-filmszerepét a kevésbé sikeres, Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című filmben kapta 2016-ban, ahol ő szolgáltatta a legjobb jeleneteket.
11 - A Wonder Woman évtizedek óta az első hollywoodi megafilm, amely egy női szuperhős köré épül.
12 - A Wonder Woman utóforgatási munkálatai idején Gadot öt hónapos terhes volt, ezért a rendező kénytelen volt „zöld vászon” technológiával kitakarni a már dudorodó pocakot.
13 - A Wonder Woman izraeli premierjének tiszteletére a tel-avivi Azrieli-tornyokat a következő üzenettel világították ki: „Gal Gadot büszkék vagyunk rád. A mi Wonder Womanünk.”
azrieli-tower-light-up-in-honor-of-gal-gadot.jpgA tel-avivi Azrieli-torony Gal Gadotot köszönti - fotó: Instagram
14 - Egy izraeli software cég, a Taykey szerint, amely többek között online csevegéseket követ, a Gadot-említések 95-a pozitív a neten, ezzel magasan ő számít a legkedveltebb izraelinek az egész világon. A IMDB filmportál rangsora szerint ma Gadot a legnépszerűbb Izraelben született filmes személyiség, túlszárnyalja még az Oscar-díjas, jeruzsálemi születésű Natalie Portmant is.
15 - Wonder Woman – ugyan nem Gal Gadot maga, hanem a szuperhősnő – 2016-ban a nők és a lányok felemelkedéséért küzdő jószolgálati ENSZ nagykövet volt.

Politzer Maymon Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://izraelinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8912566343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.06.06. 16:35:08

Jó suna, csak WW-ként kicsit vicces a 40 kilójával. Gina Carano például sokkal ütősebb lett volna, róla el is hinném, hogy pofánver valakit.

Arte Peritus 2017.06.06. 17:05:33

@shitgun: Gina Carano thai boxolt, majd MMA -s volt, jó eredményekkel. Erős, izmos, kigyúrt bivaj erős lábakkal. (Az az erőssége.)

Gal Gadot szép nő, de csontkollekció. Mégis tetszetős volt Wonder Womanként, még ha kicsit fura is, megfelelő izomzat nélkül. :-)

Amúgy a legtöbb adatbázisban 175 (néhol 178) cm magas és 50 kg. De szerintem a WW előtt nem volt 50 kg.
süti beállítások módosítása