friss - hiteles - magyarul izraeli

Izraelinfo

Izraelinfo

10 nőtípus, akikkel randizni fogsz Izraelben

2017. március 05. - Izraelinfo

featured.jpg

A bulibarátnő

img_4838a.jpgEz a nő nem csak éjjel partizik. Az élete egy fesztivál. Az első randin ágyba kíván téged. Érzelmeket ne várj tőle. Te a kísérője vagy abban a tivornyasorozatban, amit egyedül is képes lenne túlélni, csak állandó társaságban szórakoztatóbb. Ő az az izraeli lány, aki még sokáig lány marad - mert az Izraelben nem nyomor, sőt -, és ezért mindent megtesz. Órákig áll a szekrény előtt, és mire végre felöltözik, pont olyan benyomást kelt, mintha kutyafuttában dobta volna magára a ruháit, melyek vasalót hírből sem ismernek. Apropó vasaló! Te nagyjából ugyanolyan fontos vagy neki, mint egy vasaló. A cicanacigyűjteménye eggyel fontosabb nálad.

Az onlány

img_4839a.jpgIzraelben, ugye, a faxon kívül minden online zajlik. Alkalmazásokban bonyolítod a hivatalos és a magánéletedet is. Alkalmazásban ismerkedhetsz meg az onlánnyal is, akinek az élete a digitális endorfintermelés. Randi közben a lájkjait csekkolja, minden üzenetre azonnal válaszol, szex közben is felveszi a telefonját. Azért van veled, hogy blogoljon vagy posztoljon rólad meg veled. Ha fél kapcsolatot kívánsz, ő a tökéletes választás. Konkrétan csak a teste van veled, a lelkét virtualizálta. A live bejelentkezéseibe menthetetlenül belefolysz, szóval ha a szociális hálókon akarod megmutatni, hogy van csajod, nyiss új fejezetet az életedben és válaszd az onlányt!

Az ultraortodox, aki nem akar siduchot

img_4840a.jpgA Tóra szerint él, betartja a cniutot, azaz a vallásos divatot követi, nem ért még férfihoz soha, de hajlandó elhagyni a Mea Searimot* Szanhedriáért* majd, és parókát viselni, amikor férjhez megy. Lehet vele szállodai lobbyban randizni és gardedámmal étterembe is menni, de a legjobb vele a parton vagy az óvárosban mászkálni, mert az orthopedox cipőjének kényelme olyan hosszú sétákat garantál, ami Izrael 98%-ának soha nem adathatik meg, mert vietnámi papucsban csak határozott ideig lehet csoszogni. Ha a szigorú hagyomány szerint akarsz élni és felvilágosult nőre vágysz, installáld a JSwipe-ot, vagy a JDate-et, esetleg az IsawUatSinai-t! De készülj fel, hogy röviden leszel vele kettesben, és a hét gyerek csak ugródeszka a héder*-súl*-gyémantkereskedés háromszög felemelő egyhangúságához.

A karrierista

img_4841a.jpgNem késhet el, nincs ideje, a munka az első. Amikor este tízkor hazaér, leül és tovább dolgozik. Mindig valami folyamatban van valami, ami leköti és az nem te vagy, magadat egyetlennek tartó barátom. Fontos emberségénél csak a feminista individualizmusa fontosabb. Ha beállítod a konyhába, mondván, megnéznéd, hogyan főz, a tojásokat előbb meghallgatja, és amikor kinyitja a tchinás* dobozt, meglepi, hogy nem kész szezámmagpüré van benne. Nem hisz a gyerekcsinálásban, mert minek erre a világra gyereket szülni, inkább fogadjunk örökbe egy kutyát. Jó vele, mert sosincs ott.

A hippi

img_4842a.jpgNa, ő az igazi leveles tészta! Rengeteg furcsa dolog érdekli, nehéz lehámozni róla az allűröket és megtalálni, hogy ki ő valójában, és talán az is lehet, hogy a rétegei közt lényeget nem találsz. Általában nem visel cipőt, a haja raszta és meglehetősen nyávog. Vegán, vagy más étkezési zavarral rendelkezik. Azt szeretné, hogy mások kívülállóként tekintsenek rá. Szereti a természetet, sivatagi buliba azt mondja, azért megy, hogy egyedül lehessen a természettel. Cuki, de tényleg semmi értelme a szövegének. Nem értékeli a pénzt, de értékeli. Azt mondja, hogy a pénz nyomorba dönt, és addig mondja, míg végül hozzámegy egy bankárhoz. Vagy egy másik hippihez. Majd elmegy kecskepásztornak Spanyolországba. Ha nem bankár vagy hippi vagy, hanyagold hamar a hippinőt, mert a végén még bukott alija* leszel.

Az elvált nő

img_4850b.jpgA legjobb választás, ha gyereket szeretnél lízingelni és szexinek tartod a gyereküket egyedül nevelő anyákat. Csak tudd, te soha nem leszel az első ennek a nőnek, mert már a gyerek az első. És mivel Izraelben vagyunk, az anyagi támogatásodra sincs nagy szüksége, mert az elvált férje miatta ment anyagi csődbe és marad ott az élete végéig. Ha a nőnek mégis te vagy a legfontosabb és nem a gyereke(i), akkor azonnal menekülj, mert a volt férj mégsem dolgozik annyit, hogy tudja a gyerektartást fizetni, és akkor tényleg csak a pénzedre utazik a nő. Vagy a szexuális teljesítőképességedre. Vagy tényleg odavan érted. Ha ez utóbbi a stájsz, sok szerencsét, és tarts hetedhét országra szóló lagzit!

A kocka

img_4844a.jpgSzámára a program a jó előre megszervezett kirándulás. Szereti a sci-fit és a fantasy könyveket, társasjátékok töltik meg a könyvespolcait, a vendégség fogalma nála az Xbox és az új kütyükről szóló eszmecsere. Megmondja magáról, hogy kocka, mert Izraelben szívesen kategorizálódik mindenki. Nem nagyon extrovertált és társasági helyzetekben általában félszeg, viszont annál kritikusabb és bíráskodóbb. Nem mondja, hogy szeret, mert nincs rá szó a szókincsében. A romantikát nem tudja értelmezni. A tényeket viszont igen. Egy igazi szapioszexuális egyén, aki az agyadért szeret, és az izgatja fel, ha IQ-ban legyőzöd. Ha kockagyereket akarsz és te nem vagy kocka, vele simán kiskockát gyárthatsz.

Aki eltökélten gyereket akar

img_4846a.jpgNem teljesen mindegy neki, hogy kivel, de a szülés a célja. Meg is mondja, hogy komoly kapcsolatot akar, és ehhez fel kell mérnie, hogy milyen apuka leszel. Ha az anyagi háttered nem teljesen biztos, vagy elvált vagy és anyagi csődbe vitt az exed, akkor a pohártörés* helyett tányértörés* lesz a vége vonzalmatoknak. És a túl hosszú bizonytalankodással is egy-kettőre elveszted őt. Erős és okos ez a nő, mint általában az izraeli nők, kimondja, amit gondol, több önbizalma van, mint európai társainak, nem annyira kimért, vagy szofisztikált, mint ők. Gondolkodás nélkül bele tud lépni a májadba, ha nem tanítod meg neki, hogy olyat nem illik. Egyszóval udvariatlan, de ez sok helyzetben kiváló tulajdonság, pl. amikor nyilvánosan kell megfogalmaznia a nézeteit, vagy amikor pont a világ végén vagy szál egyedül és egy ölelés kell csak neked, mert akkor ő simán odarepül hozzád és úgy megölel, mint senki még soha.

A sznob tel-avivi

img_4848a.jpgMűvész vagy építészmérnök, vagy örök diák. Nagyon szofisztikált. A szülei fizetik a tanulmányait, az albérletét és a hipsterségét. Annyira laza, hogy már unalmas. Kiépített élete rendezett, szociális hálója logisztikázhatatlan. Imád elvegyülni tömegekben, főleg galériákban rendezett eseményeken, vagy magas műveltséget kívánó előadások előtt s után. Senki nem tudja, mit akar az élettől, talán azt, hogy elismerjék. Mindenki ismeri. Valamilyen szinten nagyon kulturális. Azokat a filmeket nézi és azokat a könyveket olvassa, amikről mindenki beszél. Sikeres, bár könnyen kipukkasztható lufi ő. Az életben egy jó szót nem fog mondani neked. Nem is engedi, hogy felszedd.

A tökéletes frecha*

img_4852b.jpgHa nem káromkodhat, nem tud semmit mondani, de a káromkodási szókincstára is korlátozott. Úgy néz ki, mintha könnyű lenne ágyba vinni, de ő az igazi szűzkurva, már bocsánat a trágárkodásért, de az ársz női megfelelője. A közösségi oldalakra felpakolt képei provokatívak, dögös maca az összesen, de ezek csak ínycsiklandások. Ha mégis próbálkoznál vele, készülj fel, harap és karmol. És védi magát! Ha más nővel meglát az utcán, azonnal széttép és elhagy. Ebben a sorrendben. Ha a jóanyád is az a másik nő. Együtt élni a frechával pedig izgalmas, mert valójában vicces csaj ő, nem lehet mellette unatkozni, csak odáig eljutni nehéz, hogy behálózd.

illusztráció: Vadász Éva

10 férfi típus, akikkel randizni fogsz Izraelben

*Szójegyzet

Siduch: Házasság közvetítés által. Szószerinti jelentése megnyugvás (Jósuá 11:23., arámi nyelv), a két fél előzetes találkozásokra és beszélgetésekre hagyatkozva nyugodt szívvel lép házasságra.

Mea Searim: Jeruzsálem belvárosának része, túlnyomórészt a Tóra előírásait szigorúan követő ultra-ortodox irányzat követőinek negyede.

Szanhedria: Jeruzsálem egyik északi negyede, túlnyomórészt a Tóra előírásait szigorúan követő ultra-ortodox irányzat követői lakják.

Héder: zsidó elemi iskola 3 éves kortól. Szószerinti jelentése: szoba.

Súl: zsinagóga szószerinti jelentése: iskola. (jiddis) Értelmezés: a zsinagóga hagyományosan a tanulás és a gyülekezés háza.

Tchina: finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza

Alija: Izrael Államba történő bevándorlás. Szószerinti jelentése: felmenetel (Jeruzsálembe).

Pohártörés: Az esküvő tetőpontja az, amikor a vőlegény a jobb lábával összetör egy poharat. Ezzel emlékezünk a Jeruzsálemi Szentély lerombolására, hiszen örömünk nem lehet teljes, amíg az újra fel nem épül. Az üvegszilánkokat abban a reményben szokták megtartani, hogy a pohár előbb áll össze darabjaiból, mint a házasságnak vége szakad. A vőlegény ezt mondja a törés előtt “Im eskáché Jerusalaim, tiskách jemini”. Ha elfeledem Jeruzsálemet, feledjen el jobbom.” Ekkor kiáltják a vendégek, hogy „Mázál tov!” (Jó szerencsét!)

Tányértörés: A válólevél, a get hitelesítése utáni szokás.

Frecha: Gyakori marokkói zsidó női név. Jelentése: Öröm (arab). Ofra Haza A frecha dala c. számában https://www.youtube.com/watch?v=E-8rs2A2GPk mint protagonista úgy mutatja be a frechát, mint a nem túl okos lányt, aki nem tud megbirkózni a hosszú szavakkal. Nem szeretne askenázi fiúval kavarni, csakis amerikaival, akit a filmekben látott. Papucsban jár és a legutóbbi divatot követi a farmerja.  A frecha nem valósítja meg az álmait és nem került ki abból a környezetből, ahol felnőtt.  Manapság a frechának ruhák és zene terén rossz ízlése van, gyakran rágózik és rikácsol a telefonba. Sejtelme sincs arról, hogyan kéne tisztelnie a környezetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://izraelinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr7212316085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duplaxiii 2017.03.07. 10:17:54

Nem fogok...
A többinél meg egyszerűen átírhatom a nemzetet és a kifejezéseket amerikaira, japánra, brazilra, angolra, németre, olaszra, kanadaira, svédre, pirézre.
Általános embertípusok, gyakorlatilag minden civilizált országban alapnak tekinthetők.

sakkosfx 2017.03.07. 11:39:47

A héder és a suli szó napjainkban is él hazánkban igaz inkább a fiatalok körében! És hát a zsidó nő sem más mint a többi! Nem ezt vagy azt akar, hanem mindent egy pasitól! Talán a legkevesebb szabadságot engedélyezik a pasiknak! És inkább elválnak, de akkor is nekik van igazuk szerintük!

terézvárosi szabre 2017.03.07. 11:42:47

Na és van a +1:
Az européer értelmiségi, jellemzően jeruzsálemi lakos, de szekuláris és nagyon balos, könyvespolcán Noam Chomskytól kezdve mindenféle szélsőbalos értelmiségi könyvei sorakoznak, ha ismerné, TGM lenne fantáziai tárgya. Nem csak az a lényeg, hogy európai vagy, de az is, hogy nem vagy izraeli. Az, hogy zsidó vagy, lényegtelen, a lényeg, hogy európai vagy. Neki ez férfiasság non plus ultrája, európaiságod a civilizáció, a kulturáltság, a nem vagy egy "bunkó csak-dugni-akar-izraeli-féfi". Saját állítása szerint rosszul érzi magát Izraelben, élt is egy ideig b'artzot habrit*. FB profilján budapesti panoráma, Károly híd, toszkán campanile hegyekben áll, nem beszélve a barcelonai borozgatós szelfik tömkelegéről. Angolul jól beszél. Ha elveszed, nyugodtan beszélhetsz vele angolul életed végéig, leszarja, hogy megtanulsz e héberül.

Az első vitánál mindez a fantáziákból szőtt vékony lepel lehull, és előjön belőle a többi tíz horror egyvelege (mínusz vallás).

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.03.07. 13:44:43

Kicsi az esélye hogy bármelyikkel is randiznék. Az asszony nem örülne neki, de majd megpróbálom.

hdnctrl 2017.03.07. 15:17:54

Kizárt dolog. Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy EGYIKKEL sem fogok randizni. Nem lehetne értelmesebben fogalmazni a címet (pl. randizhatsz vagy randizhatnál)?

Krisztina23 2017.03.07. 15:20:28

@Larry Silverstein: téged, hisz elolvastad a cikket, sőt reagáltál is :)

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2017.03.07. 17:55:53

Én csipálom a zsidó nőket....az a baj, hogy ők engem nemigen.

Rolph Meyer 2017.03.07. 19:01:03

De ki a faxom akarna zsido noert tel avivba menni ? Hiszen nem vagyunk zsidók

CoolKoon 2017.03.07. 20:58:24

Fuh, azért van a szövegben valami észveszejtően ijesztő és kiábrándító az izraeli nők kapcsán...

Az Ellenálló 2017.03.08. 05:28:27

Az ultraortodox változatot kivéve nem hiszem, hogy bármi különbség lenne egy magyar vagy egy izraeli zsidó nő között. Akkor meg minek menjek Izraelbe randizni, ha itthon is találok hasonlót, ráadásul még nyelvi akadályok se lennének.

VaradiJanos 2017.03.08. 07:08:53

Nem elég ezekért Lipótvárosba menni?

tompus 2017.03.08. 08:56:27

Elmegyek Izraelbe és simán buknak majd rám a csajok?

igazi hős 2017.03.08. 09:07:15

@Larry Silverstein: Nem ti nézitek állandóan, hogy ki zsidó? (Kurucinfo alapján mindenki, aki mégsem az meg zsidóbérenc.) Ha nem így lenne, minek jöttél volna ide? Egyébként már nem a Tel Aviv-New York tengelyről irányítják Magyarországot?

Skankhunt42 2017.03.08. 09:13:26

Vicces volt, de azt kétlem, hogy csak Izraelben lennének ilyen csajok.

gzeevi 2017.03.08. 11:08:21

@Duplaxiii: Igaz. Na és??Ki állította, hogy ezek különleges, csakis Izraelben létező típusok? Izraeli netlap írja le őket, mert a hazai példák érdeklik.

gzeevi 2017.03.08. 11:11:16

@csentecsa: Statisztikailag - tévedsz. 2016 nevezetes év, mert abban az ébnen lett egyenlő az arabok csökkenő szaporodási rátája a zsidók növekvő gyermekszülési adatával: egyaránt 3,8 gyerek családonként.

gzeevi 2017.03.08. 11:12:15

@Skankhunt42: Na és??Ki állította, hogy ezek különleges, csakis Izraelben létező típusok? Izraeli netlap írja le őket, mert a hazai példák érdeklik.

gzeevi 2017.03.08. 11:15:31

@Larry Silverstein: Például azt a net-újságot, aminek a neve izraelinfo, és a hazai közönség elé tart hazai tükröt. Meg akikez még érdekel. De senkit sem köteleznek az elolvasásra, sőt, meg sem sértődnek, ha téged ez nem érdekel. Ne olvasd!

Mikrobi 2017.03.08. 11:41:49

Hát, ez kiábrándító:-(

gzeevi 2017.03.08. 13:26:07

@csentecsa: Nem hinném. A bonyolultabb eseteket amúgyis izraeli kórházakba hozzák át, vannak zsidó civil szervezetek, amekyek ezt segítik önkéntesekkel és pénzzel. Köztudott, hogy a volt Hamasz-miniszterelnök, Iszmail Haniye anyósát is, unokáját is átküldte kezelésre. Egyébként meg kevert a tudatod: én az izraeli zsidók és izraeli arabok szülési rátájáról beszéltem, ezek valamennyien izraeli állampolgárok, mind kötelezően taj-biztosítottak, és izraeli kórházban szülnek (amelyek orvosai, sőt, osztályvezetői egyre nagyobb számban arabok, még kórházigazgató is akad). Te meg a megszállt területeket hozod fel, ahol a Pal.Autonómia polgárnői szülnek. Nem ismerem a más országok statisztikáit, sem a jordánt, sem a mozambikit, sem a szomszéd Autonómiáét, még akkor sem, ha megszállásunk alatt van. Az egy más ország, saját zászlóval, államelnökkel, minisztériumokkal, személyivel, útlevéllel. Ha onnan átlőnek, visszalövünk. Ha sokszor lőnek, késelnek, robbantanak - esetleg blokádolunk, vagy megszállunk. Így megy ez a véres sakkjáték, patt. Nem szórakozás.

Mercel 2017.03.08. 13:58:36

Hihetetlen, hogy még egy kissé szexista és kifejezetten nőcikről szóló posztnál is előjön egy jó kis zsidózás.:)

Larry Silverstein és társai olyanok vagytok mint a homofób barom amelyik napközben pattog, tüntet, megszégyenít este meg nagy titokban hátulról pakolják.. szánalmasak vagytok:)

gzeevi 2017.03.09. 06:38:26

@Skankhunt42: Nem értem, mi a kérdés.

gzeevi 2017.03.09. 16:25:54

@csentecsa: Ebben véletlenül tökéletesen egyetértünk. Már a rövidtávú 10% is többször annyi, mint amit elviselek (és persze, pénzelek).
süti beállítások módosítása