Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

friss - hiteles - magyarul izraeli

Izraelinfo

Izraelinfo

10 izraeli felfedezés a szexről

Hogyan befolyásolja a szexuális vágyat és a hálószobai gyakorlatot a reggeli, a sírás, a gének és a mobiltelefonok...

2017. március 21. - Izraelinfo

szex_1.jpg

Most meg fogja tudni, hogy a reggeli, a sírás, a gének és a mobiltelefonok hogyan befolyásolják a szexuális vágyat és a hálószobai gyakorlatot. Izraeli tudósok megállíthatatlanul publikálnak az úttörő vizsgálataikról, melyek az életkörülményeket és az egészséget számtalan módon javíthatják, a rákról, az alvászavarról, a poszttraumás stresszről, vagy épp a munkahelyek dinamikájáról. És most íme, 10 gondolatébresztés a szexualitásról és a termékenységről, izraeli kutatók elmúlt évekbeli kutatásai nyomán.

1. A VÁGY FENNTARTÁSA HOSSZÚ TÁVÚ KAPCSOLATOKBAN

A hálószobán kívüli intimitás és az egymás iránti fogékonyság megteremtése  tartja életben a vágyat a bejáratott pároknál - állítja az IDC Herzliya és a Rochester Egyetem közös tanulmánya. Mindkét nem képviselői, de főleg nők számoltak be érzékibb magabiztosságról abban az esetben, amikor partnerük nem szexuális megerősítésének köszönhetően érezték magukat különlegesnek. A kutatók azt mondják, hogy ez azért van, mert a nem szexuális megerősítés növeli az érzékelt „társ értéket” a befogadó partner szemében, akire a figyelem irányul.

2. A POTENCIÁLIS PARTNER VÁGYÁNAK FOKOZÁSA

Érdekesség, hogy a fenti tanulmány eredményének az ellentéte is beigazolódott, amikor ugyanazok a kutatók megvizsgálták, hogy egy ellenkező nemű idegen érzelmi válaszkészsége hogyan befolyásolja a vágyat. A legtöbb férfi szexuálisan vonzóbbnak tartotta az érzelmileg fogékony nőket, míg a nőket valamivel kevésbé érdekelte kapcsolatot létesíteni érzelmileg fogékony férfiakkal. A szerzők úgy vélik, hogy a potenciális partnerrel történő beszélgetések során, a nő azt gyaníthatja, hogy a férfi érzékenysége tisztességtelen szándékot rejt, azonban értékeli ezen szándékokat, amikor ugyanazt tapasztalja olyan férfival, aki idővel kiérdemelte a bizalmát.

3. A SOK SZEX IMMUNISSÁ TESZ?

Kielégítő szex és megelégedettséget garantáló étkezés - két kellemes élmény, melyek egyébként baktériumoknak és szennyeződéseknek tesznek ki mindannyiunkat - aktiválja az agy jutalmazó központját, amely viszont továbbítja az üzeneteket a szimpatikus idegrendszeren keresztül, hogy növeljék a szervezet immunvédelmét, a Technion-Israel Technológiai Intézet kutatásai szerint. A tudósok rámutatnak, hogy ez a mechanizmus logikus, mert valószínűleg megismételjük azokat a tevékenységeinket, melyekben jól érezzük magunkat. A szervezet érdeke, hogy erősebb immun-memóriát hozzon létre a kórokozók ellen, melyeket ezen tevékenységek jellemzően generálnak.

4. A MOBILTELEFON ÉS A FÉRFI TERMÉKENYSÉG

Azoknak a férfiaknak, akik szeretnének apák lenni, csökkenteniük kell a mobiltelefon használatukat és használat közben karhosszra kell tartaniuk azt, a Haifa Carmel Klinika tanulmánya szerint. A napi mintegy 1 óra a rendszeres mobiltelefon beszélgetések hossza. Azok a beszélgetések, amikor töltőre van csatlakoztatva a készülék, megduplázzák a csökkent spermium koncentráció valószínűségét. Kóros koncentrációkat olyan férfiak spermájában is találtak, akik a telefont a lágyéktól kevesebb, mint 50 cm távolságban tárolják. A bűnös a kis mennyiségű elektromágneses sugárzás amit a telefonok kibocsátanak. Mivel a sperma minősége 40%-ban a párok közti meddőségi problémák oka, a vezető kutató azt javasolja, hogy a férfiak fejhallgatóval vagy kihangosítóval használják telefonjaikat és ne aludjanak bekapcsolt vagy töltődő telefon közelében.

5. REGGELIZZETEK ÉS CSINÁLJATOK GYERMEKET!

A magas kalóriatartalmú reggeli növeli a termékenységet a policisztás ovárium szindrómával élő nők esetében (PCOS), a Héber Egyetem és a Tel-Aviv Egyetem kutatói szerint. A tanulmány azt vizsgálta, hogy az étkezések időzítése milyen hatással van a PCOS-szel élő nők terméketlenségének két tényezőjére, az inzulin rezisztenciára és a megnövekedett férfi nemi hormonokra (androgénekre). A kísérlet azon résztvevői, akik a legtöbb kalóriát a reggeli étkezéskor fogyasztották el vacsora helyett, drámai tesztoszteron szint és mérsékelt glükóz szint csökkenést, illetve az inzulin rezisztencia csökkenését tapasztalták. És sokkal magasabb volt az ovulációjuk.

6. A KÖNNY LELOHASZT

Könnyek olyan vegyi anyagot tartalmaznak, amely csökkenti a férfiak szexuális izgalmát, a rehovoti Weizmann Tudományos Intézet tanulmánya szerint. Pusztán egy női könnyel átitatott nedvszívó párnába történő beleszagolás elég ahhoz, hogy rohamos sebességgel leessen a tesztoszteron szint és jelentősen csökkenjen a szexuális izgalmakért felelős agyi területek tevékenységi szintje. A kutatók azt találták, hogy a könnyek megszagolása nem befolyásolja a férfiak képességét a szomorú vagy az empatikus női arckifejezések megfejtésében, de ez nem csökkenti, hogy mennyi szexepilt tulajdonítanak a férfiak ezen arcok viselőinek.

7. A SZERELEM GÉNJE

A szexuális vágy nem csak a hormonok és a pszichológia kérdése, hanem genetika is a Héber Egyetem kutatója szerint, aki első alkalommal mutatta ki, hogy a közös eltérések a D4 receptor génben a DNS-szekvenciában - mai nevén a „szerelem génben” - befolyásolhatják minden egyén szexuális vágyát, izgalmát és működését.

8. A SZERETETHORMON

Egy a Bar-Ilan Egyetemen alkotott tanulmány szerint, a hosszú távú szerelem titka az oxitocin hormon, ami a szexuális úton történő szaporodást, az anyai kötődést és a szorongást befolyásolja. A hatvan páron végzett kísérlet alapján a tanulmány azt állapíttta meg, hogy azoknak a vérében, akik végül együtt maradtak, magasabb volt az oxitocin szint az udvarlás során, mint azoknál, akik szakítottak. A kísérlet megkezdése utáni hatodik hónapban is együtt voltak azok a párok, akiknek az oxitocin hormon szintje magas volt.

9. HOSSZÚ ÉLET VAGY SOK SZEX?

Vagy hosszú élet vagy sok a szex, de mindkettő nem megy, egy izraeli és nemzetközi tanulmány szerint, amely kimutatta, hogy a hüllők élettartama hosszabbodott ugyanakkor csökkent a szaporodási rátájuk a növényekben gazdag étrend miatt. A kutatók megállapították, hogy a szaporodás fizikailag és érzelmileg megterhelő a nőstény hüllőknek, és sebezhetőbbé teszi a ragadozókat. Sőt, a kígyók és a gyíkok a korai szexuális érésük miatt fiatalabban halnak meg. A zöldségdús étrend, a hidegebb éghajlat és a nagyobb testméret is támogatják a hosszú élettartamot. Hogy emberek esetében lehet-e alkalmazni a fenti tételeket, még nem ismert.

10. A SZEX MINT HATALMI JÁTÉK

Egy Ariel Egyetemi tanulmány volt az első empirikus teszt a szexuális manipuláció megismeréséhez, a szexuális manipulációt vizsgálva, amelyet az egyik házastárs befolyásol vásárlási döntésekkel, a pár nyaralása során. A kutatók megállapították, hogy a kevesebb hatalommal élő házastárs inkább használja a szexet, mint „házastársi befolyásolási stratégiát”.

Forrás: Israel21

A bejegyzés trackback címe:

https://izraelinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr6512357927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaradiJanos 2017.03.22. 08:43:58

Az izraeli harisnyákról vagy az izraeli kávéfőzőgép-csöpögésről nem lehetne egy cikket?

Jakab.gipsz 2017.03.22. 12:58:08

Azt írják a könyvek, hogy Izraelbe kötelező a szex, naptári dátum szerinti rutin, a többi csak duma, gondolom nehogy elfelejtsék.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.03.22. 13:15:33

A 8. pont értelmezése nem feltétlenül jó. Az udvarlás során kialakuló magaz oxitocinszint erős érzelmi kapcsolatot okozhat, jelezhet is. Jobban "működik a kémia", ahogy mostanában mondogatják, de lehet, hogy a "kémia" a más okból feltámadó vonzalom kísérőjelensége, és későbbi fenntartója is. Az ok–okozati kapcsolatot még vizsgálgatni lehetne.

6. pont: a könny nemigen érezhető, de ettől még hatni képes illata talán lelohaszthat, de az elesettséget, "kislányos" segítségre vágyást mutató sírás a nőt szerető férfiben sokak szerint ébreszthet gyengédségből feltörő szexuális vágyat. Nem biztos, hogy mindig a legjobbkor, de ettől még ez létezik.

2017.03.22. 13:57:51

@VaradiJanos:

A blog címe: "IZRAELINFO". Mégis miről posztoljon, az üzbégek önkielégítési szokásairól???

VaradiJanos 2017.03.22. 14:18:12

@...elmúlik...: nem, de írjon az izraelre jellemző dolgokról és ne azzal akarjon indexelődni, hogy bármilyen általános témába beleerőltet egy kis izraelt! Bár nyílvàn csak ezzel nyeri fel magát itteni címlapra

2017.03.22. 19:23:29

@VaradiJanos:

Rendben. Nincs több kérdésem.
süti beállítások módosítása